Køkkenskriveri nr. 205
Udskriv denne side


Nyt fra Bourgogne
Af Benny Doré den 09. juli 2015

Det er sommerferietid og efteråret lader vi vinbønderne glæde sig til. Som vindrikker vil man dog gerne vide, hvordan det står til på vinmarkerne. Vi vil jo også gerne have nogle gode vinoplevelser om 1-2-3-4 år, når årgang 2015 lander i vinkælderen.

Fra Rully i Bourgogne melder Knud Kjellerup, der er medejer af bourgognehusene Maison Albert Sounit og Domaine Bernollin:

'Vi har oplevet et fantastisk vejr i Bourgogne i foråret og sommeren frem til nu. Der har været perioder med nedbør og masser af sol og varme. Vegetationen er aktuelt på niveau med 2009 og 2014

Blomstringen er vel overstået med meget fint vejr, hvilket giver anledning til formodning om, at druerne modner ensartet forud for vinhøsten. Drueklaserne ser ud til at blive lidt færre og mindre for en del parcellers vedkommende, hvilket tilskrives den stress, som vinstokkene har været udsat for over de seneste års voldsomme haglskader, som vinstokkene har brugt mange kræfter på at overvinde.

Flere vinbønder kæmper med problemer med skimmelsygdommen: Oidium; - men på vore vinmarker er vi heldigvis ikke ramt (endnu!). Vi håber at undgå haglskader og ser frem til en god årgang 2015 - om bare 3 måneder!'


Aktuelt kan vi dog glæde os over årgang 2013 fra Bourgogne. Vi har netop fået Domaine Bernollin Les Corbaisons Bourgogne Rouge, Domaine Pavelot Savigny 1. Cru La Dominode, Domaine des Terres de Velle Bourgogne Rouge Pinot-Noir og Santenay 1. Cru Beaurepaire fra Domaine Vincent & Sophie Morey hjem i nævnte årgang.

Mange vinbønder blev i 2013 hårdt ramt af hagl, så mængderne er små. Til gengæld er kvaliteten god. Smuk rubinrød og klar farve. Masser af frugt, finesse, saftighed og struktur. En rigtig god, klassisk årgang fra Bourgogne.Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Køkkenskriverier
Forårsdag i krisetider
15. marts 2020
Vi oplever en tid, hvor dårlige nyheder står i kø for at ødelægge humø.....
» Læs mere
14 dage online
12. marts 2020
Vin er (trods alt) ikke en livsnødvendig fødevare - så vi har valgt, s.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier