Køkkenskriveri
Amarone og RipassoAf Benny Doré den 19. august 2015
Som nævnt tidligere udfaser vi vinhuset Allegrini i løbet af de næste måneder. Det giver plads til mange spændende nyheder.
I sidste uge kom den første Valpolicella fra vinhuset Brigaldara. Den har nu fået følgeskab af både en Amarone og en Ripasso fra samme producent. Brigaldara laver forholdsvis kraftige vine med mørk frugt. Deres Ripasso er fyldig, elegant, kompleks og fløjlsagtig på samme tid. Det samme kan man sige om deres Amarone - blot i endnu højere potens.
Vi kan byde velkommen til endnu et vinhus fra regionen Veneto. Det drejer sig denne gang om Ca' La Bionda, der ligger i kommunen Marano di Valpolicella i hjertet af den historisk 'klassiske' zone af Valpolicella. Ca' La Bionda råder over 29 hektar bjergskråning i en højde, der svinger mellem 150 og 300 meter over havets overflade og med en østlig eksponering. Ca' La Bionda lægger vægt på at lave vine med saftighed, relativt lyse bæraromaer og en meget ren frugtkarakter. De benytter sig af store fade og arbejder 100% økologisk.
Fra Ca' La Bionda har vi fået en Valpolicella Classico med en elegant og lys farve og en frisk frugtagtig smag. En vin der er let at drikke og er godt selskab til en bred vifte af lette til halvkraftige retter.
'Malavoglia' er en enkeltmarks Valpolicella Classico Superiore Ripasso, som er en korrekt afspejling af den traditionelle stil. Stor krop, kompleks, elegant tæthed og struktur, blød men samtidig tør.
Amaronen fra Ca' La Bionda har stor koncentration af aromaer med stærke noter af kirsebærlikør og kandiserede frugter. Smagen er lang og rig på modne frugter samt et strejf af mandler. Vinen er passende til bl.a. grillet kød, kraftige gryderetter og vildt. Kan også nydes uden mad.