Køkkenskriveri nr. 210


Mutter og Alto Adige
Af Benny Doré den 07. september 2015

Vi var så heldige, at vores placering på ventelisten for billetter til fredagens koncert med Anne-Sophie Mutter udløste to pladser. Havde vi kunnet vælge frit, var det nok ikke blevet 3. balkon anden række. Lige i dette tilfælde gjaldt sportens glemte ideal om, at det er vigtigere at være med end at vinde. Den tyske violinstjerne Anne-Sophie Mutter kom for første gang til Danmark med sit eget orkester, Mutter's Virtuosi. På programmet i DR Koncerthuset stod bl.a. Vivaldis De fire årstider. Mutter og hendes kammerorkester fik de 45 minutters Vivaldi til at føles som alt for kort tid. Heldigvis rettede mange ekstranumre lidt op på det.

Nu kan man jo aldrig få nok af god kunst, så frokosten blev næste dag indtaget i caféen på Ny Carlsberg Glyptotek. Der kunne vi så slå to ting helt fast. Udsigten til museets vinterhave og et glas hvidvin fra Alto Adige gør meget godt for en frokost.

Trentino-Alto Adige, Italiens nordligste region, er indesluttet af alperne og består for 99% vedkommende af bjerge. Alto Adige er den nordligste del af regionen og har sit navn efter floden Adige (kan oversættes til 'over Adige') kaldes også for Sydtyrol.

Især de hvide vine fra Alto Adige er ved at vinde anerkendelse i hele verden. Der produceres forrygende hvidvine på druerne Chardonnay, Sauvignon og Pinot Grigio. Glem dog ikke de røde vine. På samme måde som nogle mener, at Pinot Noir bliver den nye store drue i Alsace, så kan druens italienske bror Pinot Nero give fantastiske resultater i netop Alto Adige.

Vi har allerede gode eksempler på både hvide og røde Alto Adige vine i sortimentet. Kellerei Girlan, som er et af regionens mønsterkooperativer, har vi haft i sortimentet i flere år. I den nærmeste fremtid kan vi også præsentere Grev Michael Goëss-Enzenbergers vinhus Manincor. Det er også kunst, kultur og livsnydelse.

Se mere:
Vine fra Trentino Alto Adige
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Bemærk:
Få 10% rabat
Bestil mindst
6 fl. med snitspris
på min. 300,- kr.
eller
12 fl. med snitspris
på min. 200,- kr.
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk