Køkkenskriveri nr. 212


De høster i Bourgogne
Af Benny Doré den 08. september 2015

Vores franske forbindelse Knud Kjellerup oplyser, at høsten er i gang i Bourgogne. Fra Rully melder Knud Kjellerup, der er medejer af bourgognehusene Maison Albert Sounit og Domaine Bernollin (2. september):

'På Bernollin blev høsten skudt i gang fredag d. 21. august med plukning af druer fra den lille parcel: Le Petit Plancard, som udgjorde årets prøvehøst!

De foreløbige meldinger, jeg har fået fra vores ønolog Sébastian er: - Meget sunde, - men små druer. Ingen råd - og pt. ingen oidium eller meldug! - Høstudbyttet for Pinot-Noir ser ud til at ligge ca. 30% under en 'god normal-høst'.

Det skal vi nok i grunden være glade for, da det så meget, meget værre ud inden regnen for knap 2 uger siden. - Syreniveauet er forholdsvist lavt (som forventet efter så megen sol og varme) - Alkoholprocenten - og dermed modenheden er fin. Der blev høstet Vin de Base til Crémant i lørdags på knap 11%! - Farven på Pinot-Noir er meget intens! (også forventeligt p.g.a. de små druer og den intense varme i alle sommermånederne).

Vejrforholdene har indtil nu været fantastiske - både for druer og for plukkere. Ikke skyggen af råd. Pinot'en ser ud til at give ca. 25 - 30% mindre end normalt og Chardonnay'en yder lidt mere - i omegnen af 20% under normalt udbytte. Syreniveauet er helt forventeligt lavt med den varme og tørre sommer. Det lave syre niveau er specielt udtalt for Pinot-Noir! Skindet er tykt og druerne små, - så der er masser af farve, - og vi vil komme til at opleve en stor koncentration!

Hvis det optimistiske høsttempo holder, så høster vi de sidste druer på Rully Rouge 'Les Chênes' på torsdag den 10. september. Høstfest fredag den 11. september - og så kan vi forhåbentligt kigge tilbage på en fantastisk høst, om har været LANGT OVER FORVENTNING på alle måder!'


Se mere:
Vine fra Frankrig

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk