Køkkenskriveri nr. 213
Udskriv denne side


2010
Af Benny Doré den 12. september 2015

Som vinhandler har man fornøjelsen af, at hvert nyt år er forskellig fra det foregående. Almindeligt vejrlig - godt eller dårligt, specielle vejrfænomener eller måske mindre naturkatastrofer er med til at enten at glæde eller udfordre vinbønderne. Hver årgang har sin egen personlighed, alt efter de forhold druerne har haft.

Sommeren 2010 var forholdsvis kølig i Piemonte. Det betød at Nebbiolo modnede sent. Det giver klassisk Barolo, der både er rig på smag og syre. Stringent og harmonisk. Modsat meget varme årgange, som for eksempel 2009, der resulterede i hurtig tilgængelighed. I det lange løb dog nok for bløde og søde, og uden den mangfoldige elegance, sprødhed og charme, som har givet Barolo en af de øverste pladser på vinenes rangliste.

Lidt de samme forhold havde de i Montalcino. Det område i Toscana, hvor Brunello, en anden af verdens topvine, produceres. Årgang 2010 blev en af de bedste i mange år. Man skal måske sige bliver. For både Barolo og Brunello gælder, at årgang 2010 kræver tid. Tid til at modne.

Vi har solgt meget årgang 2010. Fra Barolo er både Bartolo Mascarello og Fratelli Alessandria Monvigliere helt udsolgt. Af Brunello blev Piccolomini Pianrosso udsolgt næsten inden vi fik den hjem og et par ekstra, vi fik tildelt, forsvandt også som dug for solen.

Da vi kunne se hvor det bar henad, købte vi ekstra ind. Selvom vinene stort set er udsolgt ved importørerne, så har vi lidt tilbage af f.eks. Cascina Fontana Barolo. Siden vi hamstrede, har vinen faktisk fået topkarakter i den anderkendte italienske vinguide Gambero Rosso. Vi har smagt Fontanas Barolo for nylig og kan konstatere, at det år den har ligget i kælderen, har gjort den godt.

Vi har nogle få kasser tilbage af Piccolominis normale Brunello og har netop fået lidt La Colombina. La Colombina har fået 95 points af Wine Spectator, 94 af Monica Larner ved Robert Parker, 93 af James Suckling og 92 af Antonio Galloni Vinous.

Se mere:
»Barolo DOCG
»Brunello di Montalcino DOCG

Forrige køkkenskriveriAlle køkkenskriverierNæste køkkenskriveri
Søg i køkkenskriverier
Søgeord:


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Aktuelle tilbud
» Klik her for info
Køkkenskriverier
'Fynboerne' i Galleri5000
20. juni 2019
Jeg deltager netop nu på udstillingen 'Fynboerne' i Galleri5000, Odens.....
» Læs mere
Rich, Powerful and Elegant
20. juni 2019
Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes havde i november sidste år en a.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier