Køkkenskriveri nr. 216


Go'dav igen
Af Benny Doré den 21. september 2015

Italien er et stort land. Når man handler med vin fra de fleste af landets 21 regioner, er det svært jævnligt at besøge alle vinhusene. Heldigvis afholder flere af vores leverandører vinsmagninger, hvor producenterne kommer her til Danmark for at præsentere de nye årgange eller måske helt nye vine.

Det er en velkommen lejlighed til at sige go'dav igen til mange af dem, vi har besøgt i vinområderne. Nye navne dukker også op. Vinhuse som måske skal besøges næste gang man er på de kanter. Senest har Adriat Vinimport været vært for en smagning af vinene fra de huse de repræsenterer i Danmark. I den forbindelse var der mange hyggelige gensyn. Vi har jo forhandlet vinene fra Adriat de seneste otte-ni år og har både selv eller sammen med Roberto Lolli besøgt mange af vinbønderne.

På fotoet er det Luca Martini di Cigala fra vinhuset San Giusto a Rentennano, der prøver at forklare undertegnede, hvorfor deres vine smager så forrygende godt. Luca driver vingården sammen med sin bror Francesco og søsteren Elisabetta. Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta står for det administrative. Ejendommen blev grundlagt i 1956 af faderen Enrico Martini di Cigala. Familien var tidligt bevidste om Chiantis lidt blakkede ry og var blandt de første, der fornemmede den internationale tendens og smag for mere frugtige vine. Ambitionsniveauet er følgelig højt! Chianti fra San Giusto a Rentennano er meget velstrukturet, som Chianti fra Gaiole bør være det, vinene er dog samtidig rige på frugt og har en usædvanlig dybde og karakter.

Husets Chianti Classico har vi haft i flere år(gange) og nu har vi også taget deres Le Baròncole Chianti Classico Riserva og ikke mindst Percarlo ind i sortimentet. Hvorfor det først er sket nu, kan jeg kun beklage både overfor mig selv og mine kunder. Specielt Percarlo tilhører den absolut topklasse, når det gælder vine lavet på 100% Sangiovese.

Se mere:
Vine fra San Giusto a Rentennano

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk