Køkkenskriveri


Efterår i Veneto
Af Benny Doré den 17. oktober 2015

Ønsket om at se lidt nærmere på bygningsværker af den italienske renæssancearkitekt Andrea Palladio førte til en efterårsferie i Veneto. Andrea di Pietro della Gondola blev født i Padova i 1508. Det var humanisten Giangiorgio Trissino, der gav ham navnet 'Palladio' efter Pallas Athene, visdommens gudinde. En stor del af hans virke havde centrum i byen Vicenza, hvor han boede lange perioder fra 1523 til sin død i 1580.

Hans villaer, paladser og kirker gjorde ham til en af renæssancens største arkitekter og en af arkitekturens klassikere. Selv i vore dage rejser arkitekter på pilgrimsfærd til Vicenza for at blive inspireret af Palladios bygninger. I det 18. århundrede opstod der blandt arkitekter, der tog hans principper om bl.a. forhold og symmetri til sig, en bevægelse der fik navnet 'Palladianismen'.

Lufthavnen ved Venedig er en god landingsplads for et besøg i Vicenza. Så kan man jo passende starte med et par dage i gondolernes by, hvor Palladio har tegnet kirken på øen San Giorgio Maggiore samt Il Redentore på øen Giudecca. Begge kirker ligger smukt og i passende afstand fra de største flokke af turister. Faktisk er det en rigtig god ide at indtage frokosten i fred og ro på Giudecca og kigge på menneskemylderet på den anden side af Bacino di San Marco. Denne gang søgte vi dog om på solsiden af Giudecca og kunne nyde en fremragende frokost i fuld sol, toogtyve grader og en flot udsigt over lagunen.

Det var første gang vi besøgte Vicenza og da chokket over at komme fra eventyrbyen Venedig til en driftig forretningsby anno 2015 havde lagt sig, fik vi fire dage med så mange indtryk, at øjnene næsten blev overmætte. Jeg har det med at fotografere, når øjnene ser noget (smukt) jeg gerne vil mindes om. På denne forholdsvis korte tur blev det til næsten 700 fotos. Så der bliver nok til endnu et par køkkenskriverier om efteråret i Veneto.

Jeg har lavet to serier med stemningsbilleder fra henholdsvis Venedig og Vicenza. Se nedenstående link.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk