Køkkenskriveri nr. 228


Spisesteder i Rom - 1
Af Benny Doré den 06. marts 2016

Kan I anbefale nogle gode spisesteder i Rom? Det spørgsmål bliver vi ofte stillet. Det kan vi selvfølgelig - og så måske alligevel ikke. Et godt råd kan være problematisk. Måske har afsender og modtager meget forskellige præferencer. Den anbefalede restaurant kan have både gode og dårlige dage. Man kan også komme ud for at både ens eget og betjeningens humør svinger i samme takt, hvilket kan få maden til at smage bedre. Kok eller stil er måske skiftet siden vi var der sidst. Der er altså mange muligheder for at give forkerte anbefalinger. Vi prøver så alligevel og frasiger os ethvert ansvar og erstatningspligt. I dette og de næste par køkkenskriverier omtales nogle af de romerske spisesteder, hvor glæderne har været større end skuffelserne. Så er der vist ikke lovet for meget. Velbekomme.

Salumeria Roscioli
Mellem Campo di Fiori og den jødiske ghetto ligger Roscioli charcuteri og vinbutik. Butikken er blevet udvidet med en spiseafdeling. Man kan sidde lige inden for døren og følge med i, hvad de mange kunder køber af kødafskæringer, pølser, oste, salater, vine og mange flere af byens bedste delikatesser. Pladsen er dog trang langs med den lange disk og det anbefales enten at komme i god tid eller bestille bord i det bagerste lokale eller i kælderen. Vi har mest benyttet Roscioli til frokost og er endnu aldrig gået skuffet derfra. Der serveres retter lavet på helt sublime råvarer. For eksempel får Roscioli frisk Mozzarella di Bufala direkte fra et af de førende mejerier i Paestum. Jeg har aldrig talt efter, men det påstås, at Roscioli har over 3000 vine på kortet. Det skulle derfor være muligt, at finde den man lige har lyst til. Roscioli er efter vores mening et af de allerbedste spisesteder i Rom.

Antica Enoteca
I den livlige Via della Croce har vi en anden frokostfavorit. Gastronomisk er Antica Enoteca slet ikke på højde med Roscioli, men i et rimeligt niveau krydret med et sydlandsk mylder af både turister og lokale. Vinbaren med restaurant har ligget der siden 1842 og er perfekt til en lidt hurtigere frokost. Priserne er yderst rimelige, selvom man ikke er langt fra Roms mest fashionable indkøbsgade Via dei Condotti.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk