Køkkenskriveri


Spisesteder i Rom - 2
Af Benny Doré den 06. marts 2016

Vi anbefaler romerske spisesteder, hvor glæderne har været større end skuffelserne. Alle med de forbehold som er nævnt i afsnit 1.

Ristorante Romolo
Rafael var, udover en af renæssancens betydeligste kunstnere, efter sigende forelsket i den smukke bagerdatter Margherita Luti. Bagerbutikken lå i den bygning, som nu huser Ristorante Romolo i bydelen Trastevere. Vi har ofte siddet i den charmerende gårdhave og ladet roen falde på efter en larmende formiddag i Rom. Til frokost er der god plads og opmærksomhed fra personalet. Om aftenen er der normalt flere gæster. Spisekortet har de klassiske romersker retter, der hver gang har været yderst veltilberedte. Kortets forside er tegnet af Miró under et besøg på Romolo. En af byens mest populære digtere Carlo Alberto Salustri, bedre kendt som Trilussa, havde permanent et bord reserveret på restauranten.

Osteria la Gensola
Trastevere er ikke et at de kvarterer, vi færdes mest i, men Osteria la Gensola hører alligevel til et af de spisesteder, vi har frekventeret flere gange. For en dansker er der den særlige vinkel, at stedet var blandt de danske guldalderkunstneres foretrukne spisesteder. Der hænger da også en lille reproduktion af Ditlev Bluncks berømte maleri fra 1837, der viser kunstnerne i festligt lag med Bertel Thorvaldsen for bordenden. I vore dage ser la Gensola ikke ud som på maleriet, snarere tværtimod. Stedet er meget velbesøgt af især italienere, så bordbestilling kan være en god idé. De lokale stamgæster og de få turister sætter pris på la Gensola's veltillavede romersk/sicilianske retter. Lyt til tjenerens gode råd vedrørende lokale vine.

Osteria il Localino
For ikke så længe siden åbnede Osteria la Gensola en 'filial' i nærheden af Via Veneto og Borgheseparken. Vi har været der en enkelt gang, der helt sikkert gentages. Claudio Dordei kæmper hårdt for at gentage successen fra Trastevere. Vi kan anbefale deres 'Involtini di pesce spada con caponata di melanzane alle mandorle' (ruller af sværdfisk med aubergine og mandler).


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk