Køkkenskriveri nr. 231


Spisesteder i Rom - 4
Af Benny Doré den 07. marts 2016

Vi anbefaler romerske spisesteder, hvor glæderne har været større end skuffelserne. Alle med de forbehold som er nævnt i afsnit 1.

Osteria Barberini
På en forholdvis stille sidegade til den hysterisk trafikerede Piazza Barberini finder man Osteria Barberini. Nogle få siddepladser i gadeniveau og lidt flere i kælderen. Stedet er normalt meget velbesøgt, så de 40 stole bliver hurtigt besat. Bordbestilling kan anbefales. Når det er lykkedes at få et bord, kan man fra spisekortet vælge blandt både kød- og fiskeretter. Det kan man mange steder, men her indgår trøfler i mange af retterne. Trøfler over, under eller i er Osteria Barberinis specialitet. Selvfølgelig er der retter uden de hvide eller sorte svampe, men hvorfor ikke kalde det en trøffelaften. Start for eksempel med en 'Crostini, Tartufo Nero e Pecorino Toscano', en simpel lille sag, der på bedste måde slår tonen an til resten af måltidet. Vi har mange gange boet i området og ærgrer os over, at vi var flere år om at lære denne trøffelhule af kende. Vinkortet kan vi kun godkende, da der er mange at 'vores' vine at vælge imellem.

Osteria Margutta
Fra Barberini er der ikke lang at gå til Den Spanske Trappe, hvor man næsten rundt om hjørnet finder Via Margutta. Gaden er kendt fra filmen 'Prinsessen holder fridag' og for at filminstruktør Federico Fellini har boet her. På den smalle og skyggefulde gade finder man Osteria Margutta. Det kan være en udfordring med indretningen i det tidligere teater. Er der plads på et af de få borde udendørs, er den veltillavede mad og folkelivet i kunstnergaden en god kombination.

La Trattoria Otello alla Concordia
I samme kvarter finder man Trattoria Otello, midt i den irriterende vrimmel af tjenere der prøver at lokke en til bordet på Via della Croce. Otello gør ikke meget væsen af sig inde i den snævre baggård. Stedet er dog leveringsdygtig i alle de virkelig klassiske retter fra Rom. Og ja - det kan lade sig gøre at få friturestegt lammehjerne.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk