Køkkenskriveri nr. 232
Spisesteder i Rom - 5Af Benny Doré den 07. marts 2016
Vi anbefaler romerske spisesteder, hvor glæderne har været større end skuffelserne. Alle med de forbehold som er nævnt i
afsnit 1.
VinandoHeldigvis udgør fisk og skaldyr en helt naturlig del af menuerne i Rom. Mange steder har specialiseret sig i alt godt fra havet og mange steder udgør kød og fisk hver en halvdel af udvalget. Godt for det - vi kan nemlig li' fisk og bestiller det tit. Et godt sted med fifty-fifty er Vinando Osteria Wine Bar, der ligger og gemmer sig på Piazza Margana ikke langt fra Victor Emanuel Monumentet. Fra den larmende Piazza Venezia skal man lige gennem den lille (ofte lidt snuskede) park til højre for monumentet ned af et par små kringlede gader og kommer så til en lille fredfyldt plads, hvor der ligger et par spisesteder. Vinando er det ene. Forretten kunne være 'Sautè di Cozze e Vongole veraci' efterfulgt af 'Rombo con Finocchio al gratin'. Så kan man tage fotoet herover og efterfølgende nyde en pighvar med gratin af fennikel. Er man til mere, kunne en pastaret have været puttet ind mellem de to retter. Da Vinando også er en vinbar, er udvalget af hvidvine til maden stort.
La Buca di RipettaEt andet godt sted at fange fisk finder man på Via di Ripetta i nærheden af Piazza del Popolo. Også her kan man få både fisk og kød på romersk vis med et moderne pift. Stedet er ikke stort, men der er alligevel ryddet plads til en lyseblå Vespa scooter, der troner på en piedestal midt i lokalet. Maden er bedre end deres hjemmeside, hvilket kan siges om mange af de spisesteder vi omtaler.
Enoteca BucconeHvis der ikke er plads på La Buca di Ripetta, kan man forsøge sig på Enoteca Buccone, der ligger på samme gade. Her er der igen tale om en vinbutik, der også serverer mad. Det har de gjort siden 1997 og de har indtil nu holdt sig fra at male den pittoreske facade. Vi har været der mange gange til frokost. Især når det ikke skal være alt for nørdet eller jeg får lyst til synet af de mange hundrede forskellige vine.