Køkkenskriveri nr. 233


Spisesteder i Rom - 6
Af Benny Doré den 08. marts 2016

Vi anbefaler romerske spisesteder, hvor glæderne har været større end skuffelserne. Alle med de forbehold som er nævnt i afsnit 1.

Ristorante Cacciani
Hvis varmen i Rom bare bliver for meget, så gør som romerne og tag op i bjergene. I Albanerbjergene syd for byen er temperaturen nogle grader lavere og luften er mærkbart renere. En af de nærmeste byer er Frascati. Fra Termini (Roms hovedbanegård) tager det kun en halv time at nå byen, der har lagt navn til den berømte hvidvin. Fra Frascati er der en storslået udsigt ned over Rom. En udsigt der gør frokost til det oplagte måltid i byen. Et af de bedste steder at kombinere netop udsigt og frokost er på Ristorante Cacciani's store balkon. Cacciani regnes for byens 'fine' spisested, hvilken man ikke skal lade sig skræmme af. Stemningen i den familieejede restaurant er behagelig afslappet og maden er egnsretter i forædlede og velsmagende udgaver. Deres hjemmeside lover billedmæssigt mere end virkeligheden. Den har vist fået lidt for meget reklamebureau.

Il Timone Di Fiscante Massimo
Der er ikke gået reklamebureau i il Timones hjemmeside, faktisk har de vist ikke nogen. I Rom er spisekortet ofte opdelt i terra eller mare (jord eller hav). I Frascati er det selvfølgelig montagna eller mare (bjerg eller hav). Bjergkosten er mildest talt kraftig og nærende, nok passende hvis man har arbejdet i marken hele dage. Derfor er vores valg i Frascati ofte fisk. Netop fisk er Il Timones stærke side. Nok noget af det bedste i hele området (tag bare Rom med). Il Timone ligger midt i byen og har ingen udendørs servering og derfor ingen udsigt. Den behøver man heller ikke, når maden kommer på bordet.

Det var så den sidste anbefaling i denne omgang. Husk at man selv er med til at give den gode stemning i en restaurant. Og mad smager bedst når man har det godt. Husk også at tage den med ro. Det gælder ikke om at blive først færdig, men om at forlænge livet med et par timers god mad og vin.

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Bemærk:
Få 10% rabat
Bestil mindst
6 fl. med snitspris
på min. 300,- kr.
eller
12 fl. med snitspris
på min. 200,- kr.
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk