Køkkenskriveri nr. 251


Superiore intropris
Af Benny Doré den 01. november 2016

Vi har tidligere lovet lidt mørkere og kraftigere vine, der passer til vejr og menu de kommende måneder samt tilbud på vin fra regionen Veneto.

Med Brigaldara Valpolicella Superiore 'Case Vecie' opfylder vi begge løfter på én gang. En rigtig god introduktionspris ved seks flasker og en vin der kandiderer til titlen 'Årets julevin'. Så kan det bare blive vinter. Klik på nedenstående link for at læse mere eller bestille Valpolicella Superiore 'Case Vecie' eller en af Brigaldara andre vine.

Stefano Cesaris Valpolicella Superiore er fremstillet ved at gære fuldmodne druer, hovedsalig Corvina- og Corvinonesorter dyrket på bakkerne ved Case Vecie. Case Vecie er lokal dialekt for 'gammelt hus'.

Den lange og langsomme modning af druerne, udsat for stor forskel på dag og nat temperaturer, giver druerne høj syre, en karakteristisk krydret duft og en unik smag i den endelige vin. Den kraftige og tanninrige struktur er et resultat af udvælgelse af de bedste druer i marken og den bedste fermentations-teknik, brugt til at udtrække de fineste elementer i drueskindet. Valpolicella Superiore er en meget drikkevenlig vin, men samtidig en kompleks vin med en elegant og silkeblød tannin forårsaget af den lange modning på højt beliggende marker. Vinen lagres på 25 hl slavonsk egetræ i minimum et år for at sammensmelte druearomaer og fadaromaer til en perfekt harmoni.

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen - fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Se mere:
Vine fra Brigaldara
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Bemærk:
Få 10% rabat
Bestil mindst
6 fl. med snitspris
på min. 300,- kr.
eller
12 fl. med snitspris
på min. 200,- kr.
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk