Køkkenskriveri
ForårsforventningerAf Benny Doré den 27. februar 2017
Marts regnes som den første forårsmåned, så det er med store forventninger, vi hilser den velkommen. Dagene er nu blevet mærkbart længere og når solen endelig titter frem fornemmer man varmen på den vinterkolde hud.
Traditionen tro byder vi foråret velkommen med et godt tilbud på rosévine.
Rosévine bliver her i Danmark ikke altid regnet efter fortjeneste - og det er en skam. Der er mange roséer på det danske marked, men mange i en kvalitet, der kræver ekstrem sommervarme og tørst. Når det gælder vin til maden glemmer man, at rosé kan være et godt valg. Man risikerer at snyde sig selv for nogle gode vinoplevelser.
Vi har nogle Rosévine med stor smagsfylde og kompleksitet. Vine der kan klare mere end bare et let sommermåltid.
Vi har lavet en smagekasse med tre rosévine - alle med stor smagsfylde og kompleksitet. Selvom kassen er fyldt med fornøjelse, kalder vi den for 'Seriøs Rosé'.
Der er altså tale om vine, der passer fint til det spirende forår. Måltidet og/eller vinen skal nok nydes indendørs, men gerne passe til de lysere tider.
For alle tre rosévine gælder, at de selvfølgelig med fornøjelse kan drikkes unge, men med lidt alder får de mere kompleksitet og fylde. Roséen fra Armand Hurst i Alsace er lavet på 100% Pinot Noir. Etna Rosato fra Tenuta delle Terre Nere på Sicilien er lavet på den lokale drue Nerello Mascalese. I Trentino Alto Adige har vinhuset Manincor lavet deres La Rose de Manincor på en blanding af Lagrein, Merlot, Cabernet, Petit Verdot, Tempranillo og Syrah.
For alle tre vine gælder, at servering ved køleskabstemperatur nok er lidt synd. Prøv med 10-12 grader.