Køkkenskriveri nr. 259


Spanien og Rom
Af Benny Doré den 18. april 2017

Hvis man i løbet af de næste måneder står for at tage en tur til Rom og leder efter et (fin)kulturelt indslag er Scuderie del Quirinale på Piazza del Quirinale et godt bud.

Indtil den 30. juli kan man der se en fremragende udstilling med titlen 'Da Caravaggio a Bernini'.

Her belyses den kunstneriske forbindelser mellem Spanien og Italien i det syttende århundrede. Tres italienske mesterværker der i perioden blev købt eller foræret til de kongelige samlinger i Spanien. Som udstillingens titel antyder er der mulighed for at se både Caravaggio og Bernini. De er repræsenteret med henholdsvis 'Salomè con la cabeza del Bautista' og 'Cristo Crocifisso'.

Caravaggios maleri forestillende Salome med Johannes Døberen hoved på et fad er grænseoverskridende smukt i al sin grusomhed og Berninis korsfæstede Kristus er overraskende fredfyldt på trods af motivets åbenlyse lidelse.

Udover disse to værker er turen rundt en kunstnerisk Grand Tour mellem værker af bl.a. Diego Velazquez, José de Ribera, Andrea Vaccaro, Carlo Maratti (med et af de udtallige malerier forestillende Lucrecias selvmord), Mattia Preti og som den lidt muntre rosin i pølseenden Luca Giordanos maleri af Noah, der sover rusen ud.

At de udstillede kunstværker har været brugt til at smøre og opnå politiske eller økonomiske fordele i 1600-tallet, kan vi roligt glemme og bare nyde en lang række mesterværker inden turen går videre ud i den larmende storby. Måske på vej til en fredfyldt og livgivende frokost - det finder man nemlig også nemt i den evige stad.

Husk lige at stoppe op på trappen ned fra udstillingsbygningens øverste etage. Den udsigt over Rom med Peterskirken og alle de andre kendte pejlemærker kræver lige et minuts stilhed og at par fotografier til samlingen.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk