Køkkenskriveri nr. 260
Udskriv denne side


Prosecco
Af Benny Doré den 19. april 2017

Selv om vi her til morgen kunne se, at kalenderen sagde den 19. april, var tagene alligevel hvide af sne. Kommer det forår dog ikke snart.

Lige hjemkomme,t fra vores næsten årlige tur til Rom, kan vi berette, at det må være på vej. Seks dage med 20-25 grader og høj sol fik hjemkomsten til at virke endnu mere brutal. Man forstår godt, at Bertel Thorvaldsen om ankomsten til Rom den 8. marts 1797 har sagt, at 'sneen smeltede fra mine øjne'.

Dette års forårsrejse faldt samtidig med Hannes 70. fødselsdag. Den blev fejret med en frokost i Frascati sammen med børn, børnebørn og andre familiemedlemmer, der alle benyttede chancen til nogle påskedage i den evige stad. Ristorante Cacciani havde på bedste vis sørget for en overdådig italiensk frokost. Seancen startede med liflige bobler i kold Prosecco.

Prosecco er faktisk et fast indslag på alle vores ture til Italien. Ordet Prosecco kan oversættes til 'næsten tør' og er i vores gane ikke en vin til hele måltidet. Faktisk drikker vi den næsten kun, som en kærkommen lejlighed til at hvile de gamle ben efter de lange gåture, vi altid ender med at foretage. Der er jo meget vi skal fylde øjnene med, i de få dage vi er i Italien.

Den lille sødme i vinen gør den behagelig at drikke uden anden mad end de snacks cafeerne, som regel altid sætter på bordet samtidig med den kølige vin.

Prosecco kommer fra et specifikt område i det nord-østlige Italien og der sælges over 300 millioner flasker om året. Prosecco bruges også sammen med Aperol eller Campari i den populære drink Spritz.

Vi har netop fået ny forsyning hjem af Luna Argenta Prosecco. Vi ynder jo, at prissætte vores vine uden fantasirabatter, men vi har set den på nettet helt op til 109 kr. pr. flaske. Vores pris er 75,- kr. - så nu kan foråret bare komme.

Se mere:
»Luna Argenta Prosecco
»Mousserende vine

Forrige køkkenskriveriAlle køkkenskriverierNæste køkkenskriveri
Søg i køkkenskriverier
Søgeord:


Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré:30 24 10 98
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Køkkenskriverier
Forårsdag i krisetider
15. marts 2020
Vi oplever en tid, hvor dårlige nyheder står i kø for at ødelægge humø.....
» Læs mere
14 dage online
12. marts 2020
Vin er (trods alt) ikke en livsnødvendig fødevare - så vi har valgt, s.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier