Køkkenskriveri nr. 262


Italiens smukkeste egn
Af Benny Doré den 11. juli 2017

Vores interesse for vin og især italiensk vin har sin rod i utallige besøg i landene omkring Middelhavet. Frankrig og specielt Italien har været mål for mange ferie- og arbejdsrejser. I slutningen af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne havde jeg fornøjelsen af at samarbejde med et grafisk værksted i Bologna. Dette værksted og et galleri i samme by besøgte jeg flere gange om året for at få trykt mine originalgrafiske arbejder samt udstille.

Antonio var både en dygtig silketrykker og en levemand. Han lærte mig at sætte stor pris på det italienske køkken, landets mange forskellige vine og ikke mindst kunsten og kulturen. Med den rigtige start kan en bleg nordboer leve sig lidt ind i det koloristiske liv syd for alperne. Bertel Thorvaldsen følte, at 'Sneen smeltede fra hans øjne' da han kom til Rom den 8. marts 1797. Thorvaldsen blev over 40 år under de sydlige himmelstrøg, jeg rejste frem og tilbage.

Hvis man interesserer sig for middelhavsområdets kunst og kultur er de mange udgivelser fra forlaget Orbis en guldgrube af informationer og inspiration. Forlaget udgiver også SFINX, der udkommer 4 gange om året. I et ældre nummer af tidsskriftet var en henvisning til en bog skrevet af Ida Haugsted. Titlen 'Italiens smukkeste egn - dansk guldalder i Albano, Frascati og Nemi' lød så appetitlig at den burde stå i reolen. Stå sammen med de mange andre kunst-/rejse-/mad-/vinbøger, vi simpelt hen ikke kunne lade være med at købe. De danske kunstnere i Rom kunne i 17-1800 tallet nå det naturskønne bjergområde til fods på en dagsrejse. Det benyttede mange sig af. Det handler bogen om. I vore dage tager en togtur fra Rom til Frascati kun en halv times tid. Hele området Castelli Romani kan så udforskes enten med busser eller taxa. Det har vi med stor glæde benyttet os af de sidste tre-fire år.

Når jeg nu er i gang med at anbefale køb af andet end vores vine og delikatesser - lige endnu en. Ida Haugsteds bog er for længst udsolgt fra forlaget, men så er der heldigvis hjemmesiden antikvariat.net, hvor næsten et hundrede antikvariater giver mulighed for at søge blandt næsten to millioner titler. Der fandt jeg bogen om Italiens smukkeste egn.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk