Køkkenskriveri


Årets julevin 2017
Af Benny Doré den 12. november 2017

Begrebet 'Årets julevin' er en tradition, vi gerne holder i hævd. Selvom den selvfølgelig ikke er en vin lavet specielt til juleaften eller en vin der ikke kan drikkes resten af året, giver det alligevel mening at anbefale vine, der kan klare det traditionelle danske julebord. Den fede and eller flæskesteg, rødkålen og de brunede kartofler er sandt for dyden en vinmæssig udfordring.

Hvert år prøver vi med meget forskelligt. Måske en bulderbasse fra Syditalien. Måske en kraftig Côtes-du-Rhône. Måske noget helt tredie eller fjerde.

Vi ender dog altid i Veneto. Området mellem Venedig og Gardasøen laver altså bare nogle vine, der passer forunderligt godt til den danske julemad. Faktisk til mange af vinterens tunge retter. Forunderligt fordi man så kan mindes den norditalienske sommer midt i den mørke og kolde danske vinter. Det må være det, man på nydansk kalder en win-win-situation.

På fotoet har jeg det helt store smil på. Jeg er også i godt selskab sammen med Stefano Cesari, ejer vingården La Brigaldara, der ligger ved landsbyen San Floriano i Valpolicellaområdet.

I modsætning til mange andre vinhuse i samme område er Brigaldaras vine ikke overgjorte, men komplekse og saftige. Generøse vine med mørk frugt.

Vi har valgt ikke at udnævne een enkelt vin til 'Årets julevin', men alle de tre vine vi har fra Signor Cesaris. Case Vecie Valpolicella Superiore, Valpolicella Ripasso Superiore og Amarone Vigneti di Marcellise. Så er der tre forskellige prisklasser, der indtil videre alle tilbydes med god rabat ved hele kasser. Vi (og de kunder der allerede har smagt den nye årgang 2015) gætter på, at Ripassoen nok bliver årets julehit.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk