Køkkenskriveri
EndeligAf Benny Doré den 14. maj 2018
Efter, synes jeg, umindelige tider med koldt, kedeligt og blæsende vejr er vi her i starten af maj blevet velsignet med nogle rigtige forårsdage. Ja, faktisk med sommertemperaturer.
Udekøkkenet har heldigvis overlevet frost og blæst og både bord og grill er klar til grøntsager, fisk, lam og hvad der ellers passer til årstidens menuer.
Noget af det jeg glæder mig mest til er at grille grøntsager. Det kan være skiver af zucchini, der efter en tur på grillen lægges på et fad og overhældes med god olivenolie. Lad det gerne trække en halv times tid inden servering. Perfekt tilbehør til en masse forskellige retter.
Sidste år genoptog jeg, efter nogle års inspirationsmangel, arbejdet i atelieret. Inspirationen kom i mange år fra rejser til det nordlige Sverige, de Schweiziske Alper eller storbyer som New York.
Nu er jeg optaget af at skildre dagligdagen og de nære omgivelser. Maden, råvarerne, haven og himlen over den. Mit udekøkken i haven giver nu endnu mere mening og livsglæde.
Vinen der holder mig med selskab er en Soave Classico fra Pieropan. Har netop fået årgang 2016 hjem. Wine Enthusiast: 92 points, James Suckling: 91 points og Wine Spectator: 90 points.
At den nye årgang er certificeret økologisk og udstyret med skruelåg gør nok ikke den kommende sommer dårligere.