Køkkenskriveri
Sommertur #2
Af Benny Doré den 13. juli 2021

Den restaurering af Koldinghus som Arkitektægteparret Inger og Johannes Exner arbejdede med fra 1972 til 1992 gav anledning til megen debat. Jeg var en af dem der tvivlede på det betimelige i den måde at behandle historiske bygninger/ruiner.

Nu skal man jo ikke bære nag alt for længe, så efter knap et halvt hundrede år besøgte jeg Koldinghus for første gang. Jeg kan med glæde konstatere, at jeg tog så gruelig fejl. Det er et fremragende resultat af en svær balancegang.

Inden Koldinghus gik turen til Trapholt. Den aktuelle udstilling var ”Arne Jacobsen Designer Danmark”. Helt fint og interessant. Mange af Jacobsens værker er næsten lige så udbredte som Kählers stribede vaser, hvilket kan gøre et museumsbesøg mere til et gensyn end en øjenåbner. Arne Jacobsens blomstertapet med kejserkroner havde jeg dog ikke set før.

Der var også en række mere moderne kunstværker, og mange i monstrøse formater. Man kan næsten få en uartig tvivl om, hvad der er størst – kunsten eller lærredet. På Trapholt fik vi en udmærket frokost med flot udsigt over Kolding fjord.

Bag en rød Verner Panton stol hang et lille maleri af Sven Havsteen-Mikkelsen. Det forestillede en rød norsk aftenhimmel og var nok taget frem fordi det passede til farven på stolen. Fra 30. september viser Trapholt udstillingen ”Verner Panton farver en ny verden”.

Sidst i halvfjerdserne udgav jeg tretten forskellige serigrafier af Verner Panton. Så der kommer også lige et par fotos hvor Verner signerer ArtFair og Pokus Suiten i hans sommerhus på Nordsjælland.

Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk