Køkkenskriveri nr. 320
Sommertur #4
Af Benny Doré den 07. august 2021

Altså, et af landets fineste små kunstmuseer ligger i Faaborg. Faaborg Museum har vi besøgt mange gange. I år blev ingen undtagelse. Konservesfabrikant Mads Rasmussens museum rummer en samling værker af 'Fynbomalerne' eller 'Bondemalerne', som de blev kaldt efter en debat i dagbladet Politiken.

Da hverken vin eller kunst skal indtages på tom mave startede vi med kuller, persille blanquette sauce og blomkål på restauranten Det Hvide Pakhus.

På Museet blev det til gensyn med bl.a. Peter Hansens 'Pløjemanden vender' – en nordisk pendant til kunstnerens italienske 'Tærskende okser', som hænger på Ordrupgaard. Et af Johannes Larsens hovedværker 'Bygevejr i april' hænger også på Faaborg Museum. Heldigvis opdager man noget man tidligere har overset. Denne gang var det Fritz Sybergs 'Horseklinten en septemberdag' fra 1906.

Udover de mange gode kunstværker kan man glæde sig over museets indretning og farvesætning. Den er ikke minimalistisk sort/hvid.

Særudstillingerne denne gang var malerier af Ulrik Møller på museet og serigrafier af Andy Warhol arrangeret af Kunstforeningen for Faaborg og Omegn. På forunderlig vis var det lykkedes Ulrik Møller at få håndlavede malerier til at ligne photoshoppet computergrafik og Andy Warhol at få fabriksbilleder ('The Factory') til at ligne noget menneskeskabt.

Vores daglige gåtur blev i dagens anledning henlagt til Svanninge Bjerge. Det gav lidt flere højdemeter end den sædvanlige runde her i Særslev.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk