Køkkenskriveri nr. 321


Sommertur #5
Af Benny Doré den 15. august 2021

Byger, som går og kommer. Den femte sommertur, der i anledning af en dobbelt familiefødselsdag gik til Hadsund, foregik i ægte dansk sommervejr.

For at styrke appetitten til aftensmaden startede vi med en gåtur ved Ajstrup Bugt. Området er fredet, fredeligt og frodigt. På et forholdsvis lille område får man den store servering med skov, krat, overdrev og strandeng.

Hvis professor N.L. Høyens hær af nationalmalere, fra midten af 1800-tallet, stadig var kampdygtig havde det ikke været til at komme frem for staffelier.

Lærte et nyt ord 'stævningsskov'. En søgning på Google fortalte, at den er en del af det gamle kulturlandskab, som eksisterede fra vikingetiden og frem til landbrugets mekanisering. Skovtypen opstod fordi bønderne havde behov for hegn, brændsel, græsning til husdyrene, stolper og pæle.

Efter en øjenvenlig gåtur, der startede vådt og sluttede solrigt blev der tændt op i pizzaovnen. Det tager godt og vel tre timer og gav tid til smagning af lidt forskellig Champagne. En vintype der altid er passende til næsten alt – også pizza.

Efter en hyggelig aften på terrassen gik turen næste dag hjemad. Vi valgte den smukke vej langs fjorden til Saltcenteret i Mariager for at hente ny forsyning af deres chipotle(syde)salt, som Hanne bruger meget i køkkenet.

Længere sydpå tog vi en afstikker til Brædstrup, for at se den såkaldt 'genfundne' bro. En 50 meter lang og 14 meter høj jernbanebro i stål bygget 1899 og allerede umoderne efter bare 30 år. Den blev så tildækket med jord og brugt som dæmning i forbindelse med vandkraftværket ved Vestbirk. Som led i et projekt for at skabe større gennemstrømning i Gudenåen, blev den gravet fri og restaureret i 2014 og nu en del af naturstien Horsens-Silkeborg.

Et eksempel på smuk ingeniørkunst og ikke mindst tidernes skiften.

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk