Køkkenskriveri nr. 323
Weekend på internationalt niveau
Af Benny Doré den 03. oktober 2021

På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøgte vi det genåbnede Ordrupgaard Kunstmuseum. Museet har været lukket ned siden slutningen af 2017. En stor underjordisk udvidelse skulle skabe plads til museets store samling af fransk impressionisme.

Norske Snøhetta har løst opgaven godt. Rart med et nybygget museum, hvor man ikke føler, at en jaloux arkitekt har forsøgt at overdøve kunstværkerne. Smukke regulære rum, der lader kunstværkerne hænge på væggen og tale for sig selv.

Den aktuelle udstilling og grunden til at det skulle være nu, er 'Anders Zorn. Det bedste under solen'. Den svenske maler Anders Zorn er måske ikke så kendt her i landet, hvor samtidige P. S. Krøyer og de andre skagensmalere tog al opmærksomhed.

Vi har dog flere gange besøgt Zorngården og museet i Mora. Kendte derfor mange af de udstillede værker i forvejen, men gensynsglæden var stor og udstillingen godt kurateret. Ikke kvantitativt pralende, men kvalitativ god og velinformerende.

Med den nye udvidelse er Ordrupgaard rykket op på internationalt niveau og vi glæder os til forhåbentlig mange fremtidige besøg.

Fødselsdagsbarnet bor for øvrigt i Søllerød og festen blev holdt på den lokale kro. Søllerød Kro er virkelig også på internationalt niveau. Gourmet uden fermenteret bornholmerur og andet pjat. Vinmenuen med fokus på klassisk kvalitet og samspil med maden. En mindeværdig aften med 7-8 retter plus det løse, efterfulgt af kunst i høj klasse.

Tak for en god weekend.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk