Specialtilbud
Smagekasse rødvin
Smagekasse med seks forskellige rødvine


Rødvin:
1 fl. Banfi Centine Rosso


Navn: Banfi Centine Rosso
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Toscana IGT
Vinhus: Castello Banfi
Vintype: Tør rødvin
Druer: Sangiovese - Merlot - Cabernet Sauvignon
Årgang: 2018
Alkohol: 13,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 102000
Vinen er produceret af druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana, og den har været lagret kortvarigt på små egetræsfade.

Dette er en harmonisk vin med intens rubinrød farve og let krydret duft af svesker og brombær, dejlig fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af lakrids og tobak samt en lang eftersmag.

Vinen passer perfekt til bl.a. rødt kød, pastaretter og ost.


Rødvin:
1 fl. Banfi Rosso di Montalcino


Navn: Banfi Rosso di Montalcino
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Rosso di Montalcino DOC
Vinhus: Castello Banfi
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2017
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 111400
Det er en vin med intens rubinrød farve, frisk duft af sorte bær og blommer med et strejf af tobak og kaffe. Let krydret, men samtidig blød og frugtagtig smag samt en god, vedvarende eftersmag.

Den italienske vingård, Castello Banfi, der er beliggende nær Montalcino i Toscana, råder i alt over ca. 3.000 hektar. Vingården blev grundlagt i 1978, og der er i dag beplantet ca. 1.000 hektar med vin. Derudover råder vingården over et af Europas mest avancerede wineries samt en fæstning fra det 11. århundrede, som er indrettet som luksusrestaurant. Vingården er i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og også 12 gange løbet med den flotte titel som 'Bedste italienske vineri' ved Vinitaly.

Den er produceret på 100% Sangiovese Brunello-druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker, beliggende i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Vinen har været lagret på egetræsfade i 12 måneder og herefter nogle måneder på flasken inden frigivelsen.


Rødvin:
1 fl. Brigaldara Valpolicella Ripasso Superiore


Navn: Brigaldara Valpolicella Ripasso Superiore
Land: Italien
Region: Veneto
Område: Valpolicella DOC
Vinhus: Brigaldara
Vintype: Tør rødvin
Druer: 40% Corvina - 30% Corvinone - 20% Rondinella - 10% andre
Årgang: 2018
Alkohol: 14,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 101500
Fyldig, elegant, kompleks og fløjlsagtig Ripasso. Mørk rød farve med aroma af frugtmarmelade, røde kirsebær, vanilje samt tørret frugt fra eftergæringen på drueskaller fra Amaroneproduktionen.

Langret i rustfrit ståltanke efterfulgt af en periode i store fade af Slovensk egetræ.

Vingården La Brigaldara ligger ved landsbyen San Floriano i Valpolicellaområdet, nord for Verona. Godset råder over 50 hektar jord til ejendom, vinmarker og olivenlunde. Brigaldara er en producent, der laver saftige vine med en lidt mørk frugt. Vinene har et meget velintegreret fadpræg og med en vis karakter af tørrede druer. Brigaldara benytter en kombination af små og store fade, brugte og nye.Omtaler og udmærkelser:

Falstaff: 93 punkte
'Dunkel leuchtendes Rubin mit Granat. In der Nase nach reifer Himbeere und reifer Kirsche, schöne Präzision, von zartem Würzeton unterlegt. Am Gaumen spannend und kompakt, breitet sich mit eleganter Rotfrucht aus, spannt einen schönen Fächer auf, eleganter Verlauf.'
Rødvin:
1 fl. Mommessin Bourgogne Pinot Noir La Clé Saint-Pierre


Navn: Mommessin Bourgogne Pinot Noir La Clé Saint-Pierre
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Bourgogne
Vinhus: Mommessin
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2018
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 100300
Mommessin blev grundlagt I 1865. Efter et århundrede i Mâcon-regionen flyttede firmaet til Quincé, som ligger i hjertet af Beaujolais, og er nu et af de største vinhuse i Bourgogne. Firmaet ejes af Philippe Bardet, som er 5. generation af Mommessin familien.

Mommessins vine er en sammensmeltning af to vinkulturer: Bourgognens ædle kraft og fylde samt egnethed til henlægning og Beaujolaisens unge finesse, aroma og rundhed.

Denne vin er produceret udelukkende af Pinot Noir druer.

Den har været lagret på egetræsfade i 6 måneder.

Vinen har en flot rubinrød farve, elegant duft af små røde frugter (især hindbær og jordbær), fyldig smag med et strejf af egetræ og vanilje, kraftige tanniner samt en blid og behagelig eftersmag.

Denne velafbalancerede vin er særdeles velegnet til kylling, pasta- og grillretter samt lette kødretter.


Rødvin:
1 fl. Franco Pacenti Rosso di Montalcino


Navn: Franco Pacenti Rosso di Montalcino
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Rosso di Montalcino DOC
Vinhus: Franco Pacenti Canalicchio
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2016
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 102600
Lokaliteten Canalicchio ligger på Montalcinos nordlige side. Således er der flere producenter der bærer dette navn, eller lader det indgå i firmaets navn. Således også Canalicchio - Franco Pacenti. Og faktisk er der også flere producenter, der hedder noget med Pacenti. Mulighederne for misforståelser er derfor mangfoldige, så man skal lige være sikker på, at det er den samme producen man taler om.

Canalicchio - Franco Pacenti ligger på nordsiden af Montalcino for foden af Montalcino. Når man om vinteren for første gang kommer kørerne nordfra mod Montalcino i et relativt fladt og opdyrket månelandskab, er det med en vis forbavselse, at man ser Montalcino-bjerget. Det ser næsten ud som om, at en kæmpemæssig hånd har har placeret en stor sten på et relativt fladt areal.

I et bælte påmellem 250-500 meter over havets overflade finder man på nordsiden nogle af de bedste marker i Montalcino. Vinene i dette område besidder ofte en stor elegance kombineret med en god koncentration. I en højde af ca. 300 meter har Canalicchio - Franco Pacenti sine 38 ha , heraf er 10 ha under vin. Herfra produceres der årligt 10.000-5.000 flasker Rosso di Montalcino og 15.000-20.000 flasker Brunello. Klart under hvad der potentielt kunne produceres ifølge lovgivningen.

Markerne er tilplantet i perioden 1980 til 2002 - alene med Sangiovese. Jordbunden er blandet, rig på ler og kalk (argilla). Opbindningen er 'cordone speronato bilaterale' (dobbelt cordon) med græstilplantning mellem rækkerne. Familien har holdt til i Montalcino siden starten af sidste århundrede. I 60’erne købte Rosildo og Quinta Pacenti gården Canalicchio. Første ågang af deres vin var 1968. Azienda Agricola Franco Pacenti tager sit nuværende navn og mærket Canalicchio i 1988, da Franco og Carla overtager firmaet. I dag tager børnene, Lisa, Serena og Lorenzo også aktiv del i firmaet.

I den lille men veldisponerede kælder står de store fade. Der gæres på ståltanke med ret lange macerationer på skallerne. Vinen lagres på de store botti af slavonsk eg (27-50 hl). Brunello skal lagre minimum fire år sammenlagt og fem år for Brunello Riserva. Vinene fra Franco Pacenti - Canalicchio besidder en fin teglstensfarve. Med et klassisk og traditionelt udtryk af røde bær, kirsebær, tobak, læder og mineralitet. Kraftige og alligevel elegante. Ågangene få oftest lov til at skinne klart igennem. Kølige ågange har tit en frugt af hindbær, jordbær og røde kirsebær. Lidt varmere årgange kan oftest have en frugt af røde og mørke kirsebær og et strejf af mynte. Stilen er oftest lidt underspillet, ret præcis i sin frugt, der på fornem vis balancerer den oftest livlige syre. Kan i kølige årgange faktisk godt minde lidt om en piemonteser. En gennemgående traditionel stil, der klart vinder ved lidt flaskelagring.Omtaler og udmærkelser:

Janis Robinson: 16.5/20
'Lustrous mid ruby. Wet earth and brooding, subdued cherry fruit on the nose. Austere cherry fruit palate with bags of stalky tannins. Tangy, long and completely dry finish. Old school, but in a good way.'
Rødvin:
1 fl. Revello Barbera d'Alba


Navn: Revello Barbera d'Alba
Land: Italien
Region: Piemonte
Område: Barbera d'Alba DOC
Vinhus: Fratelli Revello
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Barbera
Årgang: 2019
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 116400
Maceration i tre-fire dage ved 20-30 grader efterfulgt af alkoholgæring på stål og 10 måneders lagring på ståltanke efterfulgt af 2 måneder på flaske.

En intens rubinrød vin med violette skygger og en vinøs og frugtrig bouquet med toner af violer.

Smagen er tæt og velstruktureret med saftig finish domineret af blå bær.

Serveres til bl.a lyst kød og charcuterivarer.


Normalpris:876,00
Specialrabat:- 207,00
Specialpris:669,00

Smagekasse rødvin: 669,00 kr.

Stk:


Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Hvor er vi dog moderne
30. januar 2021
Her gik vi og troede at det var lidt gammeldags, at man kunne bestille.....
Læs mere
Bourgogne og hvidvin
26. januar 2021
Det er jo ikke nogen hemmelighed at verdens mest berømte område for hv.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk